Over de straatjes

In de PDF “Informatie Bewoners Vereniging Stampioendwarsstraten” vind je alle info over huren, taken, mogelijkheden en reglementen die horen bij het wonen in de straatjes.

Wie zijn wij ?

Wij zijn de Bewonersvereniging Stampioendwarsstraten. De Stampioendwarsstraten bestaan uit 96 woningen in twee autovrije straatjes. De woningen zijn verdeeld in 48 eenkamerwoningen op de begane grond, en 48 bovenwoningen met zolderruimte. Eén woning is omgevormd tot een gezamenlijke fietsenstalling.

Wonen in de Stampioendwarsstraten is wonen dichtbij en met je buren, die je kunt tegenkomen op de gedeelde trap tussen de boven en zolderverdieping en in de straat. Het is open staan voor elkaar, samen de huizen en de tuinen in de straten onderhouden en mee genieten en organiseren van jaarlijkse activiteiten als groendagen, kerstborrel, algemene ledenvergaderingen en meer. De buren in de straten kiezen elkaar; als je hier wilt wonen stuur je je brief met uitgesproken interesse in een straat met gemeenschapszin in en wacht tot je wordt uitgenodigd voor een burenkiesprocedure. Als je wordt gekozen kun je met enkele dagen vaak al je huis in!

Uitgenodigd worden

Om uitgenodigd te kunnen worden voor een burenkiesavond, schrijf je een uitgebreide motivatiebrief naar de bewonersvereniging via deze website.
Vervolgens maak je 10 euro inschrijfgeld over naar:

NL69 TRIO 0338 6396 67
t
.n.v. de Bewonersvereniging Stampioendwarsstraten.

Als je brief is ontvangen krijg je per email een bevestiging, meestal binnen 2 weken. Het inschrijfgeld word gebruikt om de vereniging in stand te houden, met kosten voor de website, zakelijke bankrekening, etc.

Klik hier om je in te schrijven.

Bekijk hier foto’s van de straatjes.