Bewoners

Deel je vragen en nieuwtjes op onze facebookpagina !

In de PDF “Informatie Bewoners Vereniging Stampioendwarsstraten” vind je alle info over huren, taken, mogelijkheden en reglementen die horen bij het wonen in de straatjes. Binnenkort gaan we deze verouderde pdf omzetten naar informatie op deze website.

Er vonden in de afgelopen jaren vele activeiten plaats in de straatjes; waaronder groendagen, straatfeesten, nieuwjaarsborrel, een paaslunch, kerstborrel, gluren-bij-de-buren borrels, filmavonden, burenbrunch, weggeefwinkel en meer.
Wat er dit jaar op het programma staat is volledig afhankelijk van de initiatieven van de leden/bewoners van de straatjes en verschillende werkgroepen die ontstaan.

Het kernbestuur zorgt voor een goed lopende burenkies procedure (door de burenkies coördinator), een financiële huishouding (door de penningmeester) , basis overleg met Woonstad (door de Woonstad coördinator) en de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (door de Voorzitter en alle buren/leden die erbij aanwezig zijn.)

Waar is de actie?

Momenteel zijn er werkgroepen voor: Woonstad reparatie, Burenkiesbegeleiders, Groendagen en Nieuwsbrief/Website. Wil je je aansluiten bij een werkgroep, spreek dan een bestuurslid in de straat aan of stuur een bericht in de facebookgroep of via deze website, om te vragen bij wie je moet zijn.

Wil je een eenmalige activiteit organiseren of een werkgroep starten, vertel het je buren en/of zet het op onze facebookpagina voor meer informatie.

Beter een goede buur dan een verre vriend :

  • Door respect te hebben voor alle buren en passanten
  • Sta open voor anderen en andere meningen
  • Wees een actieve bewoner en weet wat er leeft in jouw blok en straat
  • Draag verantwoordelijkheid voor jouw deel van de straat en jouw huisdieren
  • Bedenk wat voor jou een passende manier kan zijn om jouw kennis of hulp te delen met de vereniging en bespreek dit met een huidig bestuurslid
  • Praat eerst met elkaar als er iets mis is, schakel de bewonersvereniging of Woonstad in als dit niet helpt
  • Meld zaken die niet door de beugel kunnen bij de politie en bespreek actie ertegen met je buren
  • Meld je verhuizing zo ruim van te voren mogelijk bij EN de bewonersvereniging EN Woonstad
  • Betaal je jaarlijkse 5 euro lidmaatschapgeld per automatische overschrijving in de eerste week van januari aan ‘Bewonersvereniging Stampioendwarsstraten’ rekeningnr: NL69 TRIO 0338 6396 67 o.v.v. ‘jaarlijks lidmaatschap’

Pluizige bewoners

Ben je de trotse eigenaar van een pluizig huisdier?
Stuur ons een foto voor plaatsing in het Kater Katern.
Kiekjes van honden en andere pluizige bewoners zijn ook welkom!